Hi, ik ben ThaliaWie ben ik?


Aangenaam!


Door de jaren heen heb ik ontdekt waar het leven echt om draait. Ik wou weg uit de ratrace van het leven in de maatschappij. Het leven stond voor mij gelijk aan stress. Tot het keerpunt kwam en ik effectief mocht ervaren wat echt waardevol is in het leven: Genieten van het nu.


Dankzij te genieten van de kleine gelukjes in het leven vond ik mezelf weer terug. In deze periode (eind 2020-start 2021) is 'Remind the Moment' ontstaan. Het puzzelstukje dat ontbrak en dat me de kans gaf om als persoon verder te groeien.


In 2022 mocht ik op tram 3 springen. Voor mij een openbaring als het kwam op levenswijsheid. Waar ik eerst spijt van had en mijn leven opnieuw zou willen beginnen, ben ik nu alleen maar dankbaar wat het leven me te bieden had. Het besef was er ineens dat dieren een belangrijke rol hadden gespeeld. Ondanks het niet altijd rozengeur en maneschijn was, waren de momenten met mijn dieren de lichtpuntjes in mijn leven.


Dat dieren een belangrijke rol in mijn leven moesten blijven spelen was ik altijd van overtuigd, maar mijn zoektocht naar hoe ik dat kon verwezenlijken bracht me niet direct de antwoorden tot ik dus met Remind the Moment begonnen ben. Iets wat onbewust altijd vervlochten was: dieren én fotografie. De momenten waar ik vreugde kon voelen en de tijd met zijn stress even kon pauzeren, waren die toen ik mijn dieren via mijn camera observeerde en mocht focussen op wat ik het meest koesterde. Het vastklikken van die unieke persoonlijkheid dat mijn leven waarde gaf.


Remind the Moment is waar ik altijd van gedroomd heb en ik wil die droom dan ook verder gaan uitwerken. Ik ben dan ook heel dankbaar voor iedereen die deze droom mogelijk laat worden.


Naast dat ik geniet van het avontuur dat deze droom met zich meebrengt, hou ik van mijn momenten met mijn gezin. Naast een echte dierenmama, ben ik mama van een zoontje (°2017). Ondertussen heb ik mijn echte thuis gevonden in een groene deelgemeente van Bornem, maar ik trek er ook graag op uit. Nieuwe plaatsen ontdekken en verkennen. Nature is my vibe!

Remind the Moment


01.


De missie


Gelukkige dieren via gelukkige mensen dat is de leidraad van Remind the Moment. Dat dieren een meerwaarde in ons leven hebben moet ik een dierenliefhebber niet duidelijk maken. Dieren maken ons gelukkig, laten ons als persoon groeien en geven ons een doel en het is ook aan ons om dieren op hun beurt hun gelukkige zelve te mogen zijn.


Mijn missie is dan ook om mensen te inspireren, informeren en motiveren om vanuit zichzelf het juiste voor hun dier te kiezen en samen een gelukkig leven te mogen beleven.


Zich goed voelen, zichzelf mogen zijn en genieten van het moment zelf is iets dat ik tijdens mijn fotosessies hoog in het vaandel draag. Dit gecombineerd met respect voor de natuur en omgeving. In alle rust ga ik voor karaktervolle, kleurrijke en liefdevolle beelden.


Elke dierenliefhebber verdient het om zijn dier levenslang te koesteren en een moment te beleven dat oneindig kan herbeleefd worden via mooie herinneringen. Herinneringen die op hun beurt waardevoller worden met de tijd. De beleving van het echt authentiek herinneren. Daar ga ik voor bij Remind the Moment, want dat verdienen deze helden echt.


'Remind the Moment' is meer dan een 'moment om te herinneren'. Het is een levensstijl. Een patroon tussen het genieten van het nu met en van jouw dier(baren) en het gevoel van het authentiek herinneren dat het terugblikken naar deze momenten geeft.

02.


De visie


Elk dier verdient het om een gelukkig dierwaardig leven te leiden. Helaas mogen nog niet alle dieren dit ervaren. Bij Remind the Moment wil ik deze dieren ook in de kijker zetten en daarnaast steun bieden aan organisaties die het beste voor hebben met dieren. Dit doe ik door 5% van mijn winst te besteden aan een goed doel. In de toekomst hoop ik vele organisaties omtrent dieren te kunnen helpen.


Ondanks we mentaal gelukkig kunnen zijn, hebben we niet alles in de hand. Wanneer de gezondheid niet meewerkt, kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen. Zo wil ik diereneigenaars helpen door mijn steentje bij te dragen, zodat ze nog lang van hun viervoeter kunnen genieten.


Mijn visie is zo veel mogelijk dieren te helpen, zodat elk dier een mooi leven kan leiden.Mijn lichtpuntjes

Cathy

Cathy is ondertussen 20 levensjaren voorbij, waarbij meer dan 10 jaar onder mijn vleugels.

Samen hebben we veel lief en leed gedeeld. Haar nu zien genieten samen met haar zoon daar doe ik het voor.

Milagro

Milagro is een zoon van Cathy. Mijn eerste (levende) veulen. Heel speciaal paard dat ik vanaf zijn geboorte koester. Hem zien opgroeien en hier af en toe eens kunnen naar terugblikken geeft zo een fijn gevoel. Ondenkbaar dat deze hele bink van ondertussen meer dan 10 jaar ooit zo een klein veulentje was.

Zena

Na het overlijden van onze Golden Retriever, Coach, is Zena in mijn leven gekomen. Ze is de eerste hond die ik vanaf mijn 14 jaar zelf getraind heb. Ondanks ze geweldig was in gehoorzaamheid, heb ik ook moeten leren omgaan met reactiviteit.

Na 13,5 mooie jaren heb ik afscheid moeten nemen van haar. Al zal ik ze levenslang blijven koesteren.

Norah

Vele jaren was ik verliefd op dit ras. Tot Norah in ons leven kwam. Een gouden hond in een zilveren jasje, die me weer nieuwe inzichten geeft in alles wat met honden te maken heeft.

Noekie

Noekie heb ik op de wereld geholpen en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Op een bepaald avontuur na dat gelukkig goed afgelopen is.

Een speciaal karakter wat onze band dan ook uniek maakt.

En heel eerlijk, hoe een schattig kitten was ze toch?